Fatima - Lisabon

www.svetazemlja.com - hodocasca

23. - 27. 9. 2017.

(autobusom/zrakoplovom)

23. 09. 2017. Mostar - Zagreb - Lisabon

Polazak iz Mostara autobusom u 04:00 sata. Vožnja autoputom do Zračne luke Pleso. Poslije carinskih formalnosti, ukrcaj u zrakoplov Croatia airlinesa i polet u 13:50 sati. Dolazak u Lisabon u 16:15 sati. Poslije carinskih formalnosti, ukrcaj u autobus i odlazak do hotela. Večera u hotelu. Noćenje.

24. 09. Lisabon - Cabo da Roca

Doručak. Poslije doručka, obilazak crkve i kapele rođenja Sv. Ante. Posjet katedrali Uznesenja Djevice Marije iz XI stoljeća i riznici koja se u nalazi u sklopu katedrale. Sveta misa u crkvi sv. Ante, te poslije mise razgled starog grada. Slobodno vrijeme za ručak, te poslije ručka, nastavak razgleda četvrti Belem - samostan sv. Jeronima, spomenik Otkrićima. Nastavak vožnje prema Cabo da Roca (Stjenoviti rt), najzapadnijoj točki Europe. Visok je 144 metra i na njemu se nalazi kameni obelisk s pločom i upisanim zemljopisnim koordinatama, te svjetionik iz XVIII. stoljeća. Nastavak puta prema Fatimi. Smještaj u hotelu, večera. Poslije večere prisustvovanje molitvi krunice i procesiji, 21:30 - 22:45 sati. Noćenje.

25. 09. Fatima - Alustrel

Doručak. Poslije doručka sveta misa. Poslije Svete mise razgled Svetišta - Kapela ukazanja, Bazilika s grobovima vidjelaca Sv. Lucije, Francisca i Jacinte, Nova crkva. Ručak, te poslije podne odlazak na takozvani Mađarski Križni put. Posjet rodnim kućama vidjelaca u Alustrelu, mjestu ukazanja anđela, Kapelici ukazanja i bunaru suza. Povratak u hotel za večeru. Poslije večere prisustvovanje molitvi krunice i procesiji, 21:30 - 22:45 sati. Noćenje.

26. 09. Fatima - Alcobaca - Batalha - Fatima

Doručak. Poslije doručka, sveta misa. Poslije mise, nastavak putovanja do Alcobace, razgled samostana i gotičke Marijine crkve. Tijekom 13 - tog i 14 - tog stoljeća, tu su se sahranjivale kraljevske obitelji. Tu je, između ostalih i spomenik kralju Pedru i Ines de Castro, istinitim likovima romantične priče iz XIV. stoljeća. Poslije razgleda, odlazak do Batalhe. Razgledanje gotičke crkve Santa Maria da Vitória i samostana koji se vežu uz nastanak Portugala (bitka kod Aljubarote 1383.god). Nastavak putovanja do Nazarea, tipičnog ribarskog gradića na oblai Atlanskog oceana, Slobodno vrijeme za ručak. Povratak u Fatimu. Večera u hotelu, poslije večere prisustvovanje molitvi krunice i procesiji u 21:30. Noćenje.

27. 09. Fatima - Lisabon - Zagreb - Mostar

Polazak iz hotela u 07:00 sati. Vožnja autobusom do Zračne luke u Lisabonu. Ukrcaj u zrakoplov u 10:55 za Zagreb. Poslije carinskih formalnosti, ukrcaj u autobus i polazak oko 16:00 sati za Mostar. Uz povremena zaustavljanja za odmor, dolazak kasno uvečer.